marți, 16 noiembrie 2010

Sa luptam cu totii pentru un ingeras!

Ador copiii si ma emotionez foarte tare de cate ori vad un copil amarat sau mai ales un copil bolnav. Nu mai stiu cum dat peste acest blog, am vazut ceva si pe la televior asa ca vreau sa va impartasesc si voua, daca sunteti dispusi sa ajutati un copilas foarte bolnav, unul dintre cei multi...
Cazul a aparut si la televizor pe TVR 1, la emisiunea O data-n viata.

Numerele de telefon la care se mai pot face donatii pentru Maria pana pe data de 19 noiembrie 2010:

trimitand cifra 1 la 1388 (sms)
costul unui SMS fiind de 1,19 euro + TVA.

sau formand 0900 160 710 si tastand cifra 1

Eu am trimis deja un sms, poate trimiteti si voi.

Mai multe detalii despre caz aici.



Keep up with me!

duminică, 14 noiembrie 2010

Emil Cioran - Despre munca...

Am primit un e-mail cu acest text, am incercat sa caut cu exactitate de unde provine informatia insa nu am prea reusit... Mi-a placut prea mult si se potriveste prea bine cu tema blog-ului meu, pentru a nu posta aici acest citat.
Daca stiti voi mai multe despre sursa acestui citat sau daca aflu eu ceva intre timp, va tin la curent.


Oamenii muncesc in general prea mult pentru a mai putea fi insisi.
Munca este un blestem. Iar omul a facut din acest blestem o voluptate.
A munci din toate fortele numai pentru munca, a gasi o bucurie intr-un efort care nu duce decit la realizari irelevante, a concepe ca te poti realiza numai printr-o munca obiectiva si neincetata, iata ceea ce este revoltator si inteligibil.
Munca sustinuta si neincetata tampeste, trivializeaza si impersonalizeaza.
Ea deplaseaza centrul de preocupare si interes din zona subiectiva intr-o zona obiectiva a lucrurilor, intr-un plan fad de obiectivitate.
Omul nu se intereseaza atunci de destinul sau personal, de educatia lui launtrica, de intensitatea unor fosforescente interne si de realizarea unei prezente iradiante, ci de fapte, de lucruri. Munca adevarata, care ar fi o activitate de continua transfigurare, a devenit o activitate de exteriorizare, de iesire din centrul fiintei.. Este caracteristic ca in lumea moderna munca indica o activitate exclusiv exterioara. De aceea, prin ea omul nu se realizeaza, ci realizeaza.
Faptul ca fiecare om trebuie sa aiba o cariera, sa intre intr-o forma de viata care aproape niciodata nu-i convine, este expresia acestei tendinte de imbecilizare prin munca.
Sa muncesti pentru ca sa traiesti, iata o fatalitate care la om e mai dureroasa decit la animal. Caci la acesta activitatea este atat de organica, incat el n-o separa de existenta sa proprie, pe cind omul isi da seama de plusul considerabil pe care-l adauga fiintei sale complexul de forme al muncii.
In frenezia muncii, la om se manifesta una din tendintele lui de a iubi raul, cind acesta este fatal si frecvent. Si in munca omul a uitat de el insusi. Dar n-a uitat ajungand la naivitatea simpla si dulce, ci la o exteriorizare vecina cu imbecilitatea. Prin munca a devenit din subiect obiect, adica un animal, cu defectul de a fi mai putin salbatic.
In loc ca omul sa tinda la o prezenta stralucitoare in lume, la o existenta solara si sclipitoare, in loc sa traiasca pentru el insusi - nu in sens de egoism, ci de crestere interioara - a ajuns un rob pacatos si impotent al realitatii din afara.
Ideea din spatele citatului este ca munca in exces diminueaza personalitatea umana, cu cat muncesti mai mult, cu atat te transformi mai mult intr-un automat, robot. Ti se diminueaza sau chiar dispare timpul sa-ti pui intrebari, sa gandesti, timpul destinat contemplatiei, artei, amicilor, persoanei iubite, adica exact ceea ce ne defineste ca oameni.
Viata ti se petrece intr-o rutina obositoare (de la a da cu sapa, pana la a aduna cifrele intr-un cabinet de contabil si chiar pana la a preda aceeasi materie, ani de-a randul, elevilor de aceeasi varsta), pe care cand o termini, nu mai poti face altceva decat sa dormi, pentru a o putea lua de la cap a doua zi.
Munca in exces dezumanizeaza si de aceea e imperativ sa vedem munca cel mult ca pe un rau necesar, ce trebuie evitat sau scurtat ori de cate ori avem ocazia, daca vrem sa ne pastram integritatea fizica si sanatatea mintala.
In consecinta, repet ca cei care umbla dupa placeri scumpe, chiar daca au, uneori, un mic plus de satisfactie dintr-o mancare luata la un restaurant de lux, fata de cea luata la cantina, sunt per total in pierdere, daca au facut nesabuinta sa munceasca pentru a avea banii pt. respectiva distractie.

Asadar, demonstrati zi de zi, cate putin macar, ca in vremurile in care traim, There Is LIFE After Work!


Keep up with me!

vineri, 5 noiembrie 2010

Adio, dar ramai cu noi, Adrian Paunescu!

Marele poet Adrian Paunescu s-a stins din viata azi dimineata, la varsta de 67 ani dar va ramane mereu in sufletele romanilor de pretutindeni!

Avand probleme serioase de sanatate in ultima vreme, poetul a fost internat de urgenta in data de 26 octombrie. Pe patul de spital, in 31 octombrie a scris o poezie exprimandu-si dorinta de viata... iar in dimineata zilei de 5 noimebrie2010 inima sa a incetat sa mai bata...


De la un cardiac, cordial



De-aicea, de pe patul de spital
Pe care ma gasesc de vreme lunga,


Consider ca e-un gest profund moral
Cuvantul meu la voi sa mai ajunga.


Ma monitorizeaza paznici minimi
Din maxima profesorului grija,


In jurul obositei mele inimi
Sa nu ma mai ajunga nicio schija.


Aud o ambulanta revenind
Cu cine stie ce bolnav aicea,


Alarma mi se pare un colind
Cu care se trateaza cicatricea.


Purtati-va de grija, fratii mei
Paziti-va si inima, si gandul,


De nu doriti sa vina anii grei
Spitalul de Urgenta implorandu-l.


Eu va salut de-a dreptul cordial
De-a dreptul cardiac, precum se stie,


Recunoscand ca patul de spital
Nu-i o alarma, ci o garantie.


Va vad pe toti mai buni si mai umani
Eu insumi sunt mai omenos in toate,


Da-mi, Doamne, viata, inca niste ani
Si tarii mele minima dreptate!




Surse: www.jurnalul.ro