sâmbătă, 19 octombrie 2013

Fluturarium - expozitie de fluturi tropicali vii, Cluj-Napoca

Facebook.com/Fluturarium











Incepand din 18 octombrie si pana in data de 30 noiembrie , Muzeul Zoologic al Universitatii “Babes-Bolyai” in colaborare cu Greenworks C.M. va invita la Fluturarium - o expozitie in care veti putea admira fluturi tropicali vii. 

Dintre speciile prezente nu va lipsi superbul Morpho peleides sau Fluturele Imparat, exoticul Caligo eurilochus (Fluturele Bufnita Mare) cu o anvergura a aripilor de 15 cm si care traieste in America Centrala si in bazinul Amazonian sau gratiosul Cethosia biblis (Dantelatul Rosu) care este intalnit in India,Nepal si China.

Expozitia ofera posibilitatea de a vedea fluturii si in stadiul de pupa din care, dupa cateva zile - in functie de specie - ies fluturii si sunt lasati sa zboare liber in sala. Alaturi de gratiosii protagonisti si ambianta exotica a incaperii, vizitatorii vor putea afla detalii din viata fluturilor prezenti in expozitie. Aceasta cuprinde si un sector in care sunt prezentate informatii generale despre fluturi si unde publicul va putea analiza, cu ajutorul unor lupe speciale, aspecte de anatomie ale frumoaselor insecte.

Expozitia are caracter temporar si se va desfasura in perioada 18 octombrie -30 noiembrie 2013, de luni – duminica, intre orele 10:00 - 16:00, pe strada Clinicilor nr.5-7, Muzeul Zoologic Cluj-Napoca.

Tarif intrare:
-copii, elevi, studenti: 5,00 lei
-adulti: 10,00 lei
(pretul include si vizitarea expozitiilor permanente ale Muzeului Zoologic)


Datorita faptului ca fluturii sunt fiinte foarte fragile, va rugam sa nu-i atingeti. 



Sursa: Fluturarium, Expozitie de fluturi tropicali vii


Keep up with me!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu