sâmbătă, 19 mai 2012

Noaptea Muzeelor 2012


noaptea muzeelor 19 mai 2012

Astazi, 19 mai 2012, are loc cea de-a opta editie a evenimentului Noaptea Muzeelor, eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronat de Consiliul Europei, UNESCO si Consiliul International al Muzeelor.



Daca in Europa aproximativ 3000 de muzee sarbatoresc anual evenimentul, in Romania aproximativ 130 muzee sarbatoresc evenimentul in aceasta noapte.


Am participat si in ultimii 2 ani, astazi vrem sa ajungem la Muzeele la care nu am ajuns anul trecut, o sa revin cu poze de anul acesta si de anul trecut.

La Cluj, programul de functionare al muzeelor a fost prelungit pana la ora 23 sau ora 1, in unele cazuri.  Printre muzeele participante la Cluj se afla Muzeele Universitatii Babes-Bolyai, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Arta, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (Colectia de Istorie a Farmaciei si Turnul Croitorilor), Centrul Cultural Petre Tutea (Bastionul Croitorilor) si sediul Asociatiei Virtus Antiqua, unde se va organiza incepand cu ora 20 o seara de jocuri antice.

Pentru organizarea evenimentului in Bucuresti sau in alte orase sau pentru detalii suplimentare, consultati website-ul dedicat evenimentului, www.noapteamuzeelor.ro.


Keep up with me!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu