duminică, 15 mai 2011

Zilele municipiului Cluj-Napoca 2011

Zi-le de Cluj - 27 mai - 3 iunie 2011


Conform informatiilor afisate pe site-ul primariei programul primei editii a Zilelor municipiului Cluj-Napoca va fi urmatorul:


Vineri, 27 mai 2011, in prima zi, in piata Unirii
15:30 – Carnavalul Clujului
- vor fi prezenti cavalerii medievali care vor participa pe tot parcursul saptamanii la Serbarile medievale de la Bastionul Croitorilor, dacii si romanii din Napoca antica, care vor fi regasiti apoi in Parcul I.L. Caragiale, animatori stradali, si, desigur, toti clujenii care doresc sa participe
16:00 – Parada sportului clujean - juniorii cluburilor sportive din municipiul Cluj-Napoca vor porni din piata Pacii intr-o parada pana in piata Unirii.
17:00 – Deschiderea oficiala a Zilelor Clujului urmata de un
17.05 – Concert Andra
18:00 – Prezentarea costumelor de carnaval si diverse concursuri
20:00 – Concert: Deep Central si Akcent

In aceeasi zi, in Piata Muzeului
18:00 – Concert de muzica usoara a Scolii Populare De Arte „Tudor Jarda”
18:30 – Concert Trupa Six Martini

Zidul Cetatii, Str. Potaissa, Fortaretei, I.M.Klein
12:00 – Deschiderea Fest ONG Transilvania
             Ziua I - Educatie, cercetare, asociatii profesionale
12:00 - Targul Asociatiei Mesterilor Populari Clujeni
Cele doua manifestari, Targul mesterilor populari si Festivalul ONG-urilor, se vor desfasura pe toata durata saptamanii.

str. Mihail Kogalniceanu
13:00 - Deschiderea „Promenadei cartilor”
Sub genericul „Promenada cartilor” se grupeaza o serie de evenimente care au rostul de a pune inca o data in valoare productia clujeana de carte si care scot in evidenta deopotriva Scriitorul, Cartea si Cititorul si subliniaza rolul lor in Cetate. Aici vor fi amplasate standuri de carte, vor avea loc lansari de carte, expozitii pe tot parcursul saptamanii. Tot aici vor avea loc recitaluri de poezie sustinute de poeti clujeni, dezbateri, dialoguri cu cititorii.


Turnul Croitorilor
19:00 - Deschiderea Serbarilor Medievale care se vor desfasura pe tot parcursul saptamanii. Aici veti putea vizita un Targ al Breslelor, Piata de mere (mere si produse conservate traditionale), Expozitia de pictura cu subiect “Arhitectura medievala”, Expozitia de tapiserie medievala; Expozitie de steaguri cu insemne de breasla, Teatrul de papusi traditionale. Tot aici va functiona o scoala medievala de pictura, o scoala de gastronomie medievala, o scoala de scrima si una de tir cu arcul.

Cinematograf Florin Piersic
Cu sprijinul British Council, vor fi proiectate in fiecare zi, de vineri si pana luni, de la 12.00 si de la 14.00 o serie de documentare britanice. Intrarea va fi libera.

De la ora 23:00 – Petreceri tematice in cluburile partenere

Sambata 28 mai 2011
De la ora 8.00, in Gradina Botanica va avea loc un tur ghidat si de observatii ale pasarilor din gradina impreuna cu un doctorand care face un studiu cum nu s-a mai facut din 1977, asupra pasarilor din Gradina Botanica.

Pe Platoul Salii Sporturilor “Horia Demian”, de la ora 10, incepe un maraton al sportului, care va cuprinde competitii de streetball, volei, handbal, ciclism, demonstratii de arte martiale, care se vor desfasura pana joi.
Sambata este ziua de streetball masculin si feminin.

La Casa de cultura a studentilor, de la ora 10, se va deschide un Targ al producatorilor clujeni numit „Descopera brandurile de Cluj” organizat in parteneriat cu Open Bridge Consortium, Camera de Comert si Expo Transilvania.

In parcul I.L. Caragiale, intre orele 10.30 si 18.00 va avea loc reconstituirea cetatii antice Napoca realizata de Asociatia Virtus Antiqua si de Muzeul de istorie. Aici se vor putea vedea costume de epoca, reconstituirea unor ateliere mestesugaresti, lupte de gladiatori, prezentarea ruinelor din zona realizata de istorici


Turnul Croitorilor
11:00 – 22:00  Serbarile medievale ziua a 2-a.

Pe str. Mihail Kogalniceanu, intre orele 11 si 19: Promenada Cartilor
De la ora 13:00 - Parada personajelor literare, mini-spectacol organizat de Uniunea Scriitorilor si Inspectoratul Scolar. Se vor acorda premii in carti pentru cele mai bune costume      

In Piata Muzeului, de la ora 15.00, se va desfasura un Atelier de arta dramatica cu trupa de teatru PUNCT, apoi un Recital de muzica folk cu laureati ai festivalului “Invitatie la Castel”, formatia “Flori de mar” a Casei de Cultura a municipiului si elevi ai Scolii Populare De Arte “Tudor Jarda”

In Piata Unirii, intre orele 17 si 18, un concert de Fanfara organizat deAsociatia muzicala „Forte Fortissimo”, Asociatia Trompetistilor din Romania si Fanfara Armatei.
De la ora 20, Concert Andreea Banica, Semnal M si Iris


Duminica 29 mai 2011
- Finala concursului concurs de Treasure Hunting “Descopera comorile din inima Transilvaniei”
- Targul de jucarii de pe Eroilor de la ora 11.00
- Actiunea "Micul bicilist” de pe platoul Salii Sporturilor de la ora 9.00

Pe Str. Mihail Kogalniceanu, duminica va fi Ziua Lucian Blaga
12:00   - Recital Lucian Blaga cu actrita Elena Ivanca
            - Recital de poezie sustinut de poeti clujeni cu acompaniament muzical
            - Proiectii sub genericul „Pasii Poetului la Cluj”
    actiuni organizate de Societatea Culturala Lucian Blaga
15:00 - Eseu teatral Lucian Blaga oferit de Scoala Populara De Arte “Tudor Jarda”

In Piata Muzeului de la ora 16.00 - Teatru de papusi, apoi trupa irlandeza Shamrock si un spectacol de teatru

In Piata Unirii
11.00 - Festivitatea de premiere a competitiei pentru liceeni “Arhitectii viitorului - Cluj-Napoca in anul 2020”.
18:00 -  “Clujeni de talent” - Corurile Junior Vip si Transylvania Voces conduse de Anca Mona Marias
- Spectacol al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima”
- Gala Operelor Clujene - Corurile si Orchestrele Operei Nationale Romane si a Operei    Maghiare. In program: Arii si coruri celebre din opere si operete. Dirijor: Jozsef Horvath.
- Spectacol al Filarmonicii Transilvania. Dirijor Radu Popa.

- Recital de poezie Florin Piersic.


Luni 30 mai 2011
- continua actiunile pe strada Kogalniceanu, la Turnul Croitorilor, in Parcul I.L. Caragiale, la Zidul Cetatiii, la cinematograful Florin Piersic

La Casa de cultura a studentilor, de la ora 18: Miss Universitas si un Concert Smiley

In Piata Muzeului, de la ora 17, spectacol al Companiei de teatru “Viceversa” a Casei de Cultura a Municipiului Cluj-Napoca
De la 18.00: Concert de jazz cu doua trupe ale Casei de Cultura a Studentilor (Transilvania Brass si Swinging Train).
De la ora 21.30, pornind din Piata Muzeului, Centrul Cultural German organizeaza proiectii de scruit metraje pe cateva cladiri din centrul orasului.

In Piata Unirii este ziua muzicii si dansului popular
De la ora 18.00 puteti urmari ansamblurile folclorice Martisorul, Romanasul, Mugurelul, Ordogtergye, Dor Transilvan, Traditii, Doina Clujului, Craisorul, Mazel Tov si altele, precum si orchestra Cununa Transilvana. Nu vor lipsi solisti indragiti precum: Dumitru Farcas, Sava Negrean Brudascu, Aurel Tamas si Ioan Bocsa.
Seara se va incheia cu un recital poezie sustinut de Dorel Visan

Marti 31 mai 2011
- continua actiunile pe strada Kogalniceanu, la Turnul Croitorilor, in Parcul I.L. Caragiale, la Zidul Cetatiii, la Sala Sporturilor

In Piata Muzeului, de ora 17.00 vor avea loc o serie de concerte. Mai intai un concert de muzica medievala, iar apoi un concerte cu o trupa irlandeza (Shamrock) si un altul cu o trupa italiana (L-altra Italia), cele doua participand la Zilele municipiului in urma colaborarii cu British Council si cu Centrul Cultural italian.
Aceasta manifestare va fi organizata cu sprijinul centrelor culturale.

In Piata Unirii, de la ora 18.30 si pana la 22.30 - seara de folk.
Participa: Mircea Vintila, Magda Puskas, trupa clujeana Emeric Set, Andrei Paunescu, Florin Sasarman, Vasile Mardare, Octavian Bud, Valentin Moldovan, Ioan Onisor si Ionut Mangu, Adrian Bezna, Catalin Stepa.


Miercuri 1 iunie 2011
- continua actiunile la la Turnul Croitorilor, in Parcul I.L. Caragiale, la Zidul Cetatiii, la Sala Sporturilor.

Actiuni pentru copii
In Piata Muzeului, de la ora 10.00, se organizeaza o serie de ateliere de creatie pentru copii: desene, figurine din lut, origami, baloane modelate, face-painting.
De la ora 13.00 - spectacole pentru copii si o parada a eroilor din basme
De la ora 16.00 - Teatru de papusi cu Teatrul Puck.

Dupa amiaza, adultii recuceresc Piata Muzeului. Aici vor fi programate concerte sustinute de clujeni: Raluca Ghiran si trupele Mute si Maya.

Pe str. Mihail Kogalniceanu, de la ora 13.00, vom avea lansarea volumului „Clujul din povesti”, editat de Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor.

Centrul Cultural Italian s-a pregatit cu desene animate, iar Centrul Cultural Francez va organiza o proiectie de scurt metraje pentru copii.


In Piata Unirii
10:00 – Traditionalul mars al actiunii „Iubesc clujul curat” si festivitatea de premiere.
11:00 – Premiile concursului Fii primar pentru o zi

20:00 Seara slagarele muzicii romanesti. Participa Ilie Micolov, Mihai Constantinescu, Gabriel Dorobantu


Joi 2 iunie 2011
- Continua actiunile la Turnul Croitorilor, pe strada Kogalniceanu, in Parcul I.L. Caragiale si la Sala Sporturilor, la zidul cetatii.

Este ultima zi pentru Serbarile medievale de la Turnul Croitorilor si pentru Promenada cartilor de pe strada Kogalniceanu

Joi, 2 iunie, la Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse 59-61, se va desfasura un o Conferința despre oras, cultura si dezvoltare in perspectiva proiectului Cluj-Napoca 2020 - Capitala Culturala Europeana.

Ultimul eveniment de amploare se petrece in Piata Lucian Blaga, de la ora 20:00, unde va avea loc un Concert Luna Amara si Speak Floyd. Va avea loc apoi o proiectie 3D de 10 minute pe Casa de Cultura a Studentilor.
Seara se incheie cu o proiectie de film pe Casa de Cultura, o avanpremiera la TIFF.
Proiectia 3D in spatiul public reprezinta o premiera pentru Cluj-Napoca si la aceasta dimensiune si pentru Romania.


Vineri 3 iunie
Este ultima zi si pentru actiunile din parcul I.L. Caragiale, unde este reconstituita cetatea antica Napoca, si pentru cele de la zidul Cetatii (str. Potaissa, Fortaretei si I.M. Klein) - unde se desfasoara Festivalul ONG-urilor si Targul Mesterilor Populari Clujeni.
De asemenea, este ultima zi si pentru evenimentul culinar care se desfasoara la Memo 10, restaurantul Primariei. De altfel, ca evenimente speciale trebuie sa le amintesc pe cele culinare

Evenimente culinare
Memo 10 - Restaurantul Primariei, se desfasoara un Festivalul Culinar International
Vineri - Ziua culinara maghiara
Sambata - Ziua culinara indiana
Luni - Ziua culinara coreeana
Marti - Ziua culinara japoneza
Miercuri - Ziua culinara italiana
Joi - Ziua culinara olandeza
Vineri - Ziua culinara franceza


Sambata, pe str. Mihail Kogalniceanu
17:00 – Frigaruia record a blogerilor clujeni
(eveniment preparat de Adrian Hadean)


 
Expozitii speciale organizate cu prilejul zilelor municipiului
Primaria va gazdui in aceasta perioada doua expozitii speciale:
In Sala de sticla: “Istoria administratiei locale la Cluj-Napoca” in organizarea Arhivelor Nationale.
In Sala Mica – expozitia de fotografie “Clusium Urbe Nostrum” - Clujul fotografiat de clujeni, organizata de Asociatia Art Image (Mircea Albu).

Mai multe detalii puteti gasi direct pe site-ul ziledecluj.ro unde gasiti si brosura completa.Keep up with me!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu